Type here to search

    Enter your search keyword and press enter or return
02 Projects

Crone HQ - 680 George Street

Commercial, Interior, Heritage, Re-Use

1/ 11

Crone relocated its head office from its Kent Street home of almost 25 years to a dramatic, double-height space in Ernst & Young Tower, a development originally designed by the practice.

Crone recognised the potential for this space that was originally ear-marked to accommodate an indoor lap pool and fitness centre. Level 18 (just above podium height, but with grand views north down George Street) had been used by Ernst & Young as their mail and storgae room for over ten years. It was dusty and dirty with giant compactors dotted around the floorplate.

A limited fitout budget led to a very simple design solution, allowing the space to do most of the talking. From the lifts there is no foyer as such and the visitor turns the corner to have the exhilarating double-height, light-filled space reveals itself. A monochrome grey carpet complements otherwise industrial elements, along with the beautifully understated oak detailing as the visitor walks past glazed meeting rooms and the working architects to an expansive end space with a large communal lunch table and the boardroom off to one side.

Often referred to as a “warehouse in the sky,” it gives you a sense of being in a creative, collaborative space, like an industrial space. The office has been designed to be agile and design-focused. The fit-out looks almost temporary. It’s a light touch within the space with everybody getting equal light and the space is flexible to allow for a constantly changing practice.

Location

Sydney CBD

Status

Completed 2017

NLA

900m²

Newsletter Sign Up
Please use a valid email address
Thank You